Папа Франциск поиска тормозено момиче да пее за него

  • 01 септември 2015 11:57

  • 1952
  • 1
Папа Франциск поиска тормозено момиче да пее за него
© Getty Images/Guliver

Папа Франциск помоли тийнейджърка да попее за него в разговор чрез сателитна връзка вчера с жители на три американски града. Той поиска също да се молят за него преди предстоящото му посещение в САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Папата разговаря с хора в Лос Анджелис, Чикаго и Макалън, щата Тексас, в рамките на събитие, организирано от Ей Би Си нюз.
17-годишното момиче от Чикаго Валъри Ерера, гимназистка, плачеше, докато разказваше на Франциск, че е била тормозена, защото има рядко заболяване на кожата, и е започнала да се занимава с музика, за да се успокои. Папата каза, че би искал да я чуе как пее. Когато тя се поколеба, той й каза да бъде смела.

Ерера пя на испански, а папата се усмихна и й благодари. Училището на Ерера, йезуитската гимназия "Кристо рей" в чикагския квартал Пилзен, било уведомено миналата седмица за възможността негови ученици да говорят пред папата. Директорът му Антонио Ортис каза, че бил удивен да научи, че Франциск е избрал неговото училище. Франциск предстои да направи първото си посещение в САЩ - от 22 септември във Вашингтон, а после в Ню Йорк и Филаделфия.

Последвайте канала на

1952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.09.02 | 08:22

1
Със сигурност ще я научи, и да свири.

Добави коментар

Водещи новини