Испански град даде равни граждански права на хора с кучета и котки

  • 23 юли 2015 16:05

  • 3555
  • 2
Испански град даде равни граждански права на хора с кучета и котки
©

Испански град даде равни граждански права на жителите си с тези на кучетата и котките. Пълната еманципация на домашните любимци беше призната в градчето Тригерос дел Вайе с население от 300 души, което се намира в провинция Кастилия и Леон. Там е забранено и бикоборството, пише inews.bg.

С новото нареждане кучетата и котките вече ще бъдат равноправни граждани. В декларацията на общината, подписана от кмета Педро Перес Еспиноса, пише, че животинките съжителстват с хората от хиляди години.

Кметът увери народа, че той ще представлява не само хората, които са го избрали на този пост, но и домашните любимци от населеното място.

Разпоредбата съдържа 13 члена, като например: "Всички граждани на общината, независимо дали са хора или не, заслужават уважение".

"Ако нехуманоиден гражданин на Тригерос дел Вайе бъде използван за удоволствието или развлечението на хуманоидните представители, ще има сериозни глоби и човекът ще си създаде доста главоболия", се посочва в друг член от заповедта.

Защитниците на правата на животните се надяват кодексът на гр. Тригерос дел Вайе да бъде приложен в бъдеще на територия на цяла Испания.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3555 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.20 | 11:46

2
Правилно животните не трябва да се убиват и тормозят.

2015.11.20 | 11:46

1
А негрите към коя група спадат???

Добави коментар

Водещи новини