Лидерите от еврозоната решиха да оставят Гърция в еврозоната поне до сряда

  • 13 юли 2015 07:07

  • 2160
  • 0
Лидерите от еврозоната решиха да оставят Гърция в еврозоната поне до сряда
©

Лидерите на страните от еврозоната взеха решение да оставят Гърция в еврозоната "въз основа на достигнато с Атина съгласие за изпълнение на задълженията към кредиторите", заяви източник, цитиран от ТАСС.

"Достигнато е взаимно разбирателство за начало на трета помощна програма за Гърция, за да се гарантира оставането на страната в еврозоната", каза източникът в кулоарите на срещата на върха на еврозоната в Брюксел. По думите му има принципно съгласие за това как да се действа, но още предстои да се доуточнят редица подробности.

Първата стъпка, която трябва да направи Гърция за изпълнение на своите задължения, е нейният парламент да приеме до 14 юли съгласувани с институциите структурни реформи. Става дума за законопроекти, сред които за приватизацията, пенсионната и данъчната реформа. После в сряда трябва да се състои нова среща на Еврогрупата, която да потвърди започване на преговори за окончателно формиране на трета тригодишна програма за кредитиране на Гърция. Ако това не стане, програмата най-вероятно ще пропадне.

Последвайте канала на

2160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини