ЕК: Трябва да бъдем готови за извънредно положение в Гърция

  • 15 юни 2015 14:19

  • 2793
  • 3
ЕК: Трябва да бъдем готови за извънредно положение в Гърция
© gettyimages

Европейската комисия трябва да има планове за извънредно положение, ако Гърция и кредиторите не постигнат споразумение за дълговата криза до 1 юли 2015 г., каза германският еврокомисар Гюнтер Йотингер, предаде Ройтерс.

Днес отговарящият за дигиталната икономика и обществото в органа на изпълнителната власт на Европейския съюз начело с Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето коментира обявеното от правителството на южноевропейската страна под ръководството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли напускане на преговорите между Атина и международните кредитори. "Ние трябва да имаме резервен план, ако не бъде постигната договореност", каза един от заместниците на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в ръководството на партията Християндемократически съюз. "Ние трябва да имаме резервен вариант, ако Гърция излезе от еврозоната или обяви фалит", каза още Йотингер. Той също заяви, че Гърция трябва да проведе реформите и че Брюксел иска Гърция да остане в клуба на страните, използващи общата валута.

Атина днес заяви, че Гърция не е излизала от преговорния процес, а чака кредиторите да проявят реализъм. Ходът на южноевропейската страна бе коментиран и от френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Той призова Гърция да се върнат на преговорите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2793 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.02 | 11:53

3
Като излизат да не забравят да "повлекат крак" и нека е "хаирлия"

2015.07.02 | 11:53

2
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СМЕ ГОТОВИ ЗА ЕКСТРЕННИ СИТУАЦИИ.
хъхъ

2015.06.16 | 16:23

1
Какво"извънредно положение"? Ако гърците искат фалит- това си е тяхно право и тяхно задължение- да връщат драхмата и да се оправят сами.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини