Меркел почерпи Обама с бира и наденички

  • 08 юни 2015 15:17

  • 2118
  • 3
Меркел почерпи Обама с бира и наденички
©

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приветства Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият на срещата на върха на Г-7 с традиционна баварска закуска в неделя наденички с половин литър бира, предаде cbsnews.com.

Преди да се захванат за работа, Меркел почерпила госта си, както му е обичая в Бавария. Въпреки че 11 часа сутринта в много части на света се счита за ранен час за употребяване на алкохол, американският президент опитал от местното производство. Всъщност за баварците е традиция да закусят с халба бира, преди да отидат на работа. Обичаят е такъв, защото бирата се консумира с наденички, а те се правят без консерванти и след 12 часа на обяд няма да са толкова пресни.

"Когато разбрах, че Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще бъде домакин на срещата на Г-7, се надявах тя да се падне по време на Октоберфест, но се оказа, че за баварците няма лош ден за бира", каза Обама. По-късно той се пошегува, че разговорите с лидерите ще са "на по бира".

За да успокои сънародниците му, които се опасяват, че президентът им ще отиде да разговаря с колегите си със "замаяна глава", местен фермер разкри, че Обама всъщност е закусил с безалкохолна бира.

Последвайте канала на

2118 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.09 | 13:25

3
що не поканихте путин ,че да ви покаже как се пие алкохол !
Гено

2015.06.08 | 23:04

2
Ами с какво да го почерпи, те швабите, извинете - баварците - друго си нямат. Вярно че вкусно, но първия, втория, а може би и третия път. А после? Разнообразие, салатка, плодове - е, няма такова нещо в традицията им.

2015.06.08 | 19:48

1
точно това щях да напиша, в България е рай - зеленчуци, плодове, месо, мляко риба, ракия, вина сто вида, ракии двеста вида и евтино

Добави коментар

Водещи новини