Нова кражба на бижута в Кан дни преди кинофестивала

  • 12 май 2015 12:17

  • 1201
  • 0
Нова кражба на бижута в Кан дни преди кинофестивала
©

Ден преди началото на кинофестивала в Кан собственици на скъпи магазини във френския град предприемат мерки срещу евентуални кражби, предаде БТА. Те са обезпокоени от повторение на "черната" серия от 2013 г., след като от бутик на марката "Картие" отново изчезнаха бижута на стойност 17,5 млн. евро.

Магазинът на луксозната улица "Кроазет" бе нападнат миналата седмица, след като през 2013 г. оттам бяха откраднати бижута за 15 милиона евро. Това са двете най-големи кражби на бижута във Франция за последното десетилетие, отбелязва "Франс прес".

Около 70 луксозни магазина за бижута, кожени изделия и облекло се борят за вниманието на богатите гости на фестивала по "Кроазет", пише dnevnik.bg.

През 2013 г. диамантено колие "Де Гризогоно" на стойност 2 милиона евро беше откраднато по време на галавечер в Кап д'Антиб, а бижута "Шопар" за 1 милион евро изчезнаха от хотел в града. Това принуди властите да създадат специална комисия за подобряване на сигурността на луксозните магазини. Според тях тя дава резултати.

68-ото издание на един от най-престижните кинофоруми се открива на 13 май.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини