Франция е дала бежански визи на 1500 християни от лятото досега

  • 21 март 2015 18:20

  • 1355
  • 0
Франция е дала бежански визи на 1500 християни от лятото досега
©

Франция е дала бежански визи на 1500 християни от изтока от края на юли, когато правителството обяви намерението си дa улесни влизането в страната на тези преследвани малцинства. Това съобщи днес министерството на вътрешните работи, цитирано от АФП и БТА.

"Хиляда и петстотин визи са били дадени и 1000 души вече са пристигнали" във Франция, уточни министерството на днешната церемония по приемане на християни, пристигнали от Ирак и Сирия, на която присъства и президентът на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Искам да приветствам пълната ви интеграция, тази воля да сте пълноценно сега и тук, във Франция, и да можете да допринесете с таланта си, с културата си и да бъдете полезни за Франция, защото вие сте полезни за Франция, заяви Оланд, цитиран от АФП.

Близо 200 души, пристигнали от Ирак и Сирия, бяха поканени на церемонията в градините на вътрешното министерство. Всички вие сте добре дошли при нас, каза вътрешният министър Бернар Казньов, подчертавайки, че християните са сред първите жертви на престъпния план за религиозно прочистване на "Ислямска държава", който терористичната групировка се опитва да наложи на контролираните от нея територии.

Последвайте канала на

1355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини