Италия засилва военното си присъствие в Средиземно море

  • 19 март 2015 20:44

  • 1300
  • 0
Италия засилва военното си присъствие в Средиземно море
©

Италианските власти решиха да завършат военното си участие в мисията на НАТО за борба с пиратството, предаде ТАСС, като цитиран италианския министър на отбраната Роберта Пиноти. Рим е взел това решение, след като е отчел значително намаляване на пиратските нападения срещу търговски съдове в Индийския океан в последните месеци, допълва БТА.

Същевременно Пиноти посочи, че Италия засилва военното си присъствие в Средиземно море след атентата в Тунис, в който загинаха 21 души, предаде Франс прес. Пиноти не поясни размерите на военноморските и военновъздушните сили, разположени сега в Средиземно море, нито уточни как ще се увеличи италианското военно присъствие там.

Италия има силни икономически интереси в Тунис и Либия и много туристи от Италия ходят на почивка в Тунис. Собствениците на два италиански лайнера обявиха днес, че нападението в Тунис е отнело живота на 12 души измежду пътниците. 20 пътници са били ранени, а 8 се водят за изчезнали, предаде Франс прес. Двата кораба бяха спрели в Тунис и туристите слязоха да разглеждат столицата, когато там беше извършено нападение срещу музея Бардо.

Последвайте канала на

1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини