Чистачи в Брюксел се радикализират

  • 19 март 2015 11:10

  • 1142
  • 1
Чистачи в Брюксел се радикализират
©

Сред служителите на две от най-големите общински дружества в Брюксел - по чистотата и в градския транспорт, се наблюдава радикализация. Това потвърдиха представители на местната власт пред медиите.

В средите на сметосъбирачите се съобщава за противопоставяне срещу назначаването на жени. Общо 2400 са служителите по чистотата в белгийската столица, а в обществените превози работят над 8000 души. Основната част от всички тези служители са от малцинствен, арабски произход. Признава се, че сред тях се надигат крайни настроения на основата на вероизповеданието. Отчита се, че това явление представлява допълнителна опасност, тъй като тези служители са във всекидневен контакт с жителите и гостите на града.

Засега не се прави пряка връзка между джихадистките клетки в Белгия, една от които бе разбита в провинциалния град Вервие през януари. Неведнъж белгийските медии съобщаваха въз основа на разузнавателни данни, че главната част от стотиците местни джихадисти, заминали за Сирия и Ирак, произхождат от имигрантски квартали на Брюксел и предградията.

Последвайте канала на

БТА
1142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
локо

2015.03.20 | 03:40

1
Сега и на нас ни го набийте вашия лайнян модел на толерантност НЕ СТАВА РАЗБЕРЕТЕ !!!

Добави коментар

Водещи новини