ЕК: Не разгласяваме участниците в преговорите с Гърция

  • 11 март 2015 16:04

  • 1698
  • 0
ЕК: Не разгласяваме участниците в преговорите с Гърция
© gettyimages

Европейската комисия не разгласява участниците в техническите преговори с Гърция, които започнаха днес в Брюксел, предаде РИА Новости.

Днес прессекретарят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз Мина Андреева коментира изказване на представител на правителството в Атина начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, които заяви, че в разговорите ще участват представители на Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ). Гърция предложи пакет от реформи, по който днес започнаха преговори. Решението трябва да бъде взето до края на април.

"Нашата цел е да направим така, че диалогът да постигне успех. Заради това аз не мога да ви дам информация за всички детайли, как, къде и кога ще се проведе срещата. Ние трябва да даде на експертите възможността да си свършат спокойно работата и да бъде постигнат резултат", отговори Андреева на журналистически въпрос кой ще председателства преговорния процес, колко и кои са участниците в него и ще има ли на срещата хора от Тройката (ЕК, ЕЦБ и МВФ).

Андреева отбеляза, че в преговорите ще участват специалисти от Гърция и Тройката. Тя обаче не уточни представители на кои институции ще участват в преговорите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини