Съюзници на Силвио Берлускони обвиниха левите за безредиците в Рим

  • 16 октомври 2011 19:33

  • 841
  • 0
Съюзници на Силвио Берлускони обвиниха левите за безредиците в Рим
© gettyimages

Съюзници на италианския премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 обвиниха леви симпатизанти за размириците в Рим, на които италианската полиция насочи сълзотворен газ срещу маскирани протестиращи, предаде Ройтерс.

Ходът е очевиден опит безредиците да се използват за стимулирането на крехката управляваща коалиция. Десетки хиляди мирни протестиращи се присъединиха към глобалния "ден на гнева", насочен срещу елита, обвиняван за икономическия спад, когато избухна вълна насилие, смятана за една от най-лошите в Рим от години. Игнацио Ла Руса, министър на отбраната в дясноцентристкото правителство на Берлускони, предположи, че насилието най-малко отчасти се дължи на полемичния политически тон, използван от лявото политическо пространство. По думите на Ла Руса според този тон "всичко може да бъде оправдано", ако има за цел отстраняването на Берлускони, описван като "злото на Италия". Според министъра, силен поддръжник на Берлускони, употребилите насилие, са се възползвали от подобен вид позиции.

Друг високопоставен член на коалицията на Берлускони, сенатор Маврицио Гаспари, спомена "опасна близост между някои леви сектори с главните действащи лица на насилието в Рим".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини