България с последно предупреждение за три наказателни процедури от ЕК

  • 26 февруари 2015 14:58

  • 2181
  • 6
България с последно предупреждение за три наказателни процедури от ЕК
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия придвижва на следващ етап – последно предупреждение, три наказателни процедури срещу България. Две от тях са свързани с транспорта, третата – със здравеопазването.

България не е въвела в националното си законодателство европейските правила за безопасност на железопътния транспорт. Те предвиждат общ подход при изискванията за безопасност, управлението на инфраструктурата и на движението, отговорностите на железопътните предприятия и начина, по който те си взаимодействат. Проблемът у нас е с правното определение на тези предприятия, сертификатите за безопасност и независимостта на разследващия орган, обясняват от Комисията. Наказателната процедура срещу България по този повод е от юни 2013-а. Ако днешното предупреждение не даде резултат до 2 месеца, случаят може да бъде внесен в Европейския съд, съобщи БНР.

Това важи и за друга от наказателните процедури, която отива на следващ етап – тя е за неприлагане на новите правила за издаване на свидетелства за управление на превозни средства. С тях бяха въведени нови категории шофьорски книжки, беше уеднаквен срокът им на валидност, беше създадена и мрежа за обмен на данни между отделните страни-членки – България и още 17 от тях обаче все още не изпълняват въпросните изисквания.

Невъведени в националното ни законодателство европейски норми са повод и за третото отправено днес последно предупреждение – с него Комисията настоява България да я уведоми какво е предприела във връзка с директивата за вредителите, става дума за конкретен вредител по царевичните култури.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2181 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
леля ти

2015.02.27 | 16:16

6
Хайде без санкции.Направо ни гонете,че да рахатясаме без ЕС,а ние да пуснем всичкия боклук от изтока и да престанем да сме ФЕДЕРАТИ и да ви пазим!

2015.02.27 | 12:56

5
За педерастията няма санкции ! Напротив,насърчават я ?

2015.02.27 | 12:55

4
В програмата 20/20 е предвидено всички 28 членки на ЕС,да станат рай за хомосексуалните и наркоманите ! Факт !

2015.02.27 | 09:13

2
Колко са прости.Все ще намерят нещо да се заядът.Сега пък БДЖ,книжки за шофьори,борба с вредители по царевицата.За всичко си има причина.Например - няма да сеем царевица ии въпроса е ликвидиран.
AJ4A

2015.02.27 | 12:55

3
Хей, олигофрен малоумен, тези изисквания целят да ти се подобри и облекчи живота бе, кретен с кретените!!!! В България се крадат релси и кабели на влаковите семафори, а държавата нехае!!!! А изискванията за книжките е само от наша полза, затова и държавата не ги въвежда!!!!
ОПА

2015.02.27 | 09:13

1
Представям си го Боко наказан до стената...

Добави коментар

Водещи новини