Белгийски ученик пребит с бати заради подкрепа на Шарли Ебдо

  • 03 февруари 2015 12:39

  • 2223
  • 1
Белгийски ученик пребит с бати заради подкрепа на Шарли Ебдо
© gettyimages

Тийнейджър от брюкселския квартал Андерлехт бе пребит от свои съученици с бейзболни бухалки, предаде Интерфакс.

Причината възпитаниците на професионалната гимназия Леонарадо да Винчи в белгийската столица да хванат батите и да се разправят със своя съученик, наречен Амаду Д., е изказаната от него солидарност с френското сатирично издание Шарли Ебдо, което бе нападнато от ислямски екстремисти на 7 януари 2015 г. в Париж. Жертвата на побойниците е единственият от 18-те ученици, който е отказал да подпише петиция за уволнението на преподавателя си по история. Учителят, коментирайки смъртта на 12-те души във френската столица, е изразил възмущението си от действията на терористите. Учениците, без Амаду Д., са се обявили в защита на братята Саид и Шериф Куаши. Историкът също е заявил, че религията не може да бъде оправдание за убийство. Въпреки нападките на съучениците, тийнейджърът е отстоявал своята позиция и дори се е сбил с връстниците си, събирали подписи за отстраняване на учителя. След това той е бил бит няколко пъти.

Инцидентът се разследва от властите. Органите на реда са се заинтересували от учителя по ислямска религия, който е основният заподозрян за инициатор на петицията. Съобщава се, че Амаду Д. Е получил упреци и заплахи от страна на ръководството на образователната институция, което се е опитало да прикрие инцидента. Властите са започнали да проучват и училището.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Додо

2015.02.20 | 16:58

1
Ислямска република Белгия - бивша християнска (от много либерализъм и демократичност). Всички белгийки с бурки, нямат право да шофират, да гласуват, да излизат сами, да се изказват без разрешение на мъжете си, нямат право да работят, да учат и т.н.. Нищо нямат право да правят. Мъжете всички с бради (задължително), имат право: да знаят само как да си напишат името (на арабски), да режат глави, да бият жените си, да си чоплят носа и да благодарят за всички тези права на Аллах по пет пъти на ден. Айде честита ни нова столица на ЕС - Брюксел. Сега в Белгия, скоро и на други места.

Добави коментар

Водещи новини