В Германия протестираха срещу наш гъши пастет

  • 12 октомври 2011 16:46

  • 2161
  • 0
В Германия протестираха срещу наш гъши пастет
© Интернет

30-часов протест организираха защитници на животните от "Четири лапи" в Кьолн срещу щандове на български, унгарски и френски производители на хранителни продукти, участващи в изложението "Ануга".

Активистите протестират срещу гъшия пастет от угоени птици, открит в дузина продукти, показвани от производители от тези три държави.

Пред входа на панаира защитниците на животните издигнаха 6-метрова надуваема патица и поставиха клетки за угояване на гъски. Те протестират срещу насилственото тъпчене с храна на птиците, за да се увеличи черният им дроб. Този метод на угояване е забранен в доста европейски страни, но не и в България, Франция или Унгария.

"Ануга" обявиха още през юни, че няма да допускат излагането на продукти от гъши пастет от угоени птици, съобщава "Труд".

"Четири лапи" настоя те да спазят обещанието си. "Този продукт се прави с цената на мъчения на животни и ние протестираме срещу излагането му тук", обявиха активистите.

"При угояването на патици и гъски в шиите им се намушват насила тръби или маркучи и през тях се изсипват по около 800 грама угоителна каша наведнъж. Това е все едно на един човек да му натъпчат 12 кг или 100 чинии сварени макарони на един път. Представете си каква е болката", обясняват защитниците.

Гъшият пастет се прави от дроба на угоените птици, който се увеличава десетократно от тъпченето.

Последвайте канала на

2161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини