Всички пътници от горящия ферибот са евакуирани (видео)

  • 29 декември 2014 15:40

  • 4901
  • 2
Всички пътници от горящия ферибот са евакуирани (видео)
©

Всички пътници от запалилия се гръцки ферибот в Адриатическо море, съобщи днес премиерът на Италия Матео  Ренци, цитиран от ДПА и АП.

По думите му на борда са останали само капитанът и четирима италиански моряци, които помагат в спасителната операция.

Последните данни сочат, че 414 човека са спасени, като са открити пет мъртви тела. Един от загиналите е грък, а  самоличността на останалите четирима не е известна.

Спасените българи са общо шестима – Галин Хайтов, Красимир Естов, Р. Тодорова, С. Аргирова, В. Доспатлиев и А. Асенов.

Хеликоптери изтегляха пътниците от горната палуба на плавателния съд, който дрейфуваше в открито море между Албания и Италия. В началото спасителната операция бе затруднена от силното вълнение, а след като то намаля, други кораби се  доближиха до бедстващия ферибот.

От вчера следобед гръцки и италиански хеликоптери започнаха евакуация на пътниците, някои от които бяха откарани в Италия, а други в Гърция. На борда бе спуснат и екип от медици и координатор на въздушната операция.

Още не е установена причината за възникналия пожар. От гръцката служба за брегова охрана предположиха, че той е започнал в гаражния отсек.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.30 | 16:08

2
az go vidqx nadupen na magistralata!
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.30 | 16:08

1
Някой да е виждал хомосексуалният Боко Тиквата (Тиквената Златка) с жена от 2001 година откато му дават мазната мутра по телевизията!? Не! Това не ви ли говори, че това същество е напълно сбъркано!? Как това същество от третия пол ще се защитава семейството и децата в България!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този урод, наркотрафикант и престъпник!? Всички мръсотии и нещастия в България през последни няколко години са тове дело! Тикво! Убийствата на деца са запазена марка на ГЕРБ и Тиквената Златка! Цяла България (без изключение) те мрази и се моли да се гътнеш по-скоро!

Добави коментар

Водещи новини