Берлускони скочи срещу еврото

  • 30 ноември 2014 08:06

  • 2743
  • 1
Берлускони скочи срещу еврото
© Getty Images/Guliver

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 се обяви срещу единната европейска валута. Но инициатива на неговата партия  "Напред, Италия" вчера в Рим и Милано се състояха протестни акции срещу политиката на левоцентристкото правителство на Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, предаде ТАСС.

"Не можем да продължаваме по-нататък с това евро, трябва да усъвършенстваме европейската валутна политика и да постигнем  равенство в обмена на еврото и долара", каза Берлускони. Той предложи в Италия да се въведе собствена валута паралелно с еврото. "Трябва да си върнем правото да печатаме пари и да създадем собствен пазар за валутна обмяна, това е напълно  възможно", смята бившият премиер.

Той разкритикува политиката на премиера Ренци, която според него води до влошаване на икономическото положение. Той обяви  законопроекта за реформа на пазара на труда, който в момента е в процес на приемане от парламента, за "съвършено безполезен" и  каза, че е против увеличаването на данъците.

Берлускони подчерта, че остава лидер на "Напред, Италия" и че партията му е готова пак да се бори за властта, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2743 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.01 | 13:14

1
Mafioz

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини