Берлускони е приет в болница с очно възпаление

  • 17 ноември 2014 07:20

  • 765
  • 0
Берлускони е приет в болница с очно възпаление
© Getty Images/Guliver

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 е бил хоспитализиран вчера в миланската болница "Сан Рафаеле" с диагноза увеит (възпаление на съдовата обвивка на очната ябълка), информира БТА, цитирайки ТАСС.

Според личния му лекар Алберто Дзангрило 77-годишният политик отдавна страда от този проблем, който сега се е изострил. В събота Берлускони се появи на представянето на книга на близката му съратничка Микаела Бианкофиоре в Милано с тъмни очила и обясни, че лявото му око сълзи. Берлускони вече лежа в болница заради възпаление на очите през март 2013 година, когато мнозина го заподозряха, че симулира. Тогава хоспитализацията му послужи като уважителна причина да не се яви на делото "Рубигейт", по което бе обвиняем за използване на услугите на непълнолетна проститутка и превишаване на длъжностните пълномощия с цел да бъде скрито  престъплението.

Очаква се сега Берлускони да остане в болницата поне седмица. Той бе изключен от Сената през ноември миналата година, след като получи окончателна присъда за финансова измама, припомня ТАСС. Сега бившият премиер изтърпява наказание обществено-полезен труд, според което веднъж седмично помага на болни от Алцхаймер в старчески дом в Милано.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини