Германският бизнес ядоса Ангела Меркел

  • 11 ноември 2014 10:36

  • 3387
  • 1
Германският бизнес ядоса Ангела Меркел
© gettyimages

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е ядосана, заяви говорител на германския канцлер, пише британският в. Таймс.

Причината за недоволство на министър-председателя на Федералната република е натискът от страна на предприемачи от западноевропейската страна. Представителите на бизнеса се обаждат настоятелно на Меркел по телефона и я молят да смекчи санкциите срещу Русия. Според данни на изданието предприемачите в Германия са заплашени да загубят 59 млрд. паунда заради въведените ограничения. Шеф на голяма телекомуникационна компания, която има офиси в Русия и Украйна, дори е заплашил да пренасочи финансовите потоци към от партията на Меркел – Християндемократически съюз към евроскептитчната политическа формация "Алтернатива за Германия".

Меркел е сред основните поддръжници на санкциите срещу Русия, наложени от Европейския съюз заради намесата на Москва в Украйна. Редица политици се изказваха в ползва на вдигане на ограниченията, ако Кремъл положи усилия за постигане на мир в източноевропейската страна. Въпросът за санкциите ще бъде обсъден за пореден път в Брюксел от външните министри на 28-те следващата седмица, допълва АП.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.19 | 15:08

1
Егати тъпата нацистка. Заради американските си господари вреди на собствения си народ. Пхаха нема такава слугиня.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини