Британският премиер: Искам да видя азиатец на своя пост

  • 06 ноември 2014 11:36

  • 1910
  • 0
Британският премиер: Искам да видя азиатец на своя пост
© gettyimages

Надявам се някой ден британският премиер да носи азиатско име, каза министър-председателят на Обединеното кралство Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., пише лондонският в. Дейли телеграф.

Стопанинът на Даунинг стрийт 10 вчера бе на благотворителна вечеря в британската столица, където присъстваше и културният министър на държавата Саджид Джавид, който е от пакистански произход и едно от спряганите имена за следващ британски премиер. Камерън заяви, че неговите съграждани от азиатски произход са подценявани. "Има много съдии, министри и законодатели, чиито родители са дошли от Азия. Ето защо се надявам някога да чуя след титлата министър-председател на Обединеното кралство азиатска фамилия", каза Камерън.

Изборите за парламент ще се проведат през 2015 г. Медии на Острова прогнозират, че при евентуален провал на управляващата Консервативна партия нейният лидер и настоящ премиер Камерън ще се оттегли и от двата поста. Другото спрягано име за бъдещ шеф на партията и евентуално кабинета е това на лондонския кмет Борис Джонсън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини