Френският президент почете паметта на Кристоф дьо Маржори

  • 27 октомври 2014 15:32

  • 1150
  • 1
Френският президент почете паметта на Кристоф дьо Маржори
© gettyimages

Множество известни личности от Франция и чужбина се присъединиха към семейството на президента на френския петролен гигант Total Кристоф дьо Маржори, който загина при самолетна катастрофа миналата седмица в Русия, за опелото, състояло се днес в парижката църква "Сен Сюлпис", предадоха световните агенции.

Дьо Маржори загина трагично при инцидент на московското летище Внуково на 21 октомври, където самолетът му се блъсна в снегорин при излитане и избухна в пламъци. Total, сред водещите световни производители на въглеродни горива, е една от най-големите френски компании и важен участник във френския международен бизнес. На церемонията присъстваха френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, премиерът Манюел Валс, който бе близък до дьо Маржори, и няколко членове на правителството като министрите на финансите и на културата, Мишел Сапен и Фльор Пелрен. Присъстваха още управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, както и множество лица от френския политически и бизнес елит, включително бившият министър Бернар Кушнер, бившата ръководителка на ядрената фирма Areva Ан Ловержон, Пиер Гатаз, президент на Движението на работодателите.

Главният секретар на президентството Жан-Пиер Жуйе, семеен приятел на дьо Маржори, произнесе реч на церемонията. От Катар пристигна делегация, включваща емира на страната шейх Тамим бин Хамад ат Тани и неговия брат и чичо. Русия беше представена от посланика си във Франция Александър Орлов и от висшето ръководство на редица петролни компании. Делегации пратиха и редица африкански страни, в които фирмата има силно присъствие.

След опелото тленните останки на Кристоф дьо Маржори ще бъдат транспортирани до родния му град Сен Пер сюр Мер, в Западна Франция. Той ще бъде погребан там утре сутринта в присъствието само на свои близки и роднини.

Последвайте канала на

БТА
1150 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.27 | 17:31

1
шеф на петорлен гигант/неруски/ се блъсна в руски снегорин. ТЦ,ТЦ,ТЦ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини