Президентът на Тотал бе награден посмъртно с ордена на Почетния легион

  • 26 октомври 2014 13:53

  • 1864
  • 0
Президентът на Тотал бе награден посмъртно с ордена на Почетния легион
© gettyimages

Президентът на френската петролна компания "Тотал" Кристоф дьо Маржори, който загина при злополука със самолета му на московското летище Внуково, е произведен посмъртно в офицер на ордена на Почетния легион. Постановлението бе подписано от премиера на Франция Манюел Валс и публикувано в държавния вестник "Журнал офисиел", предаде ТАСС.

В постановлението се посочва, че почетната награда се присъжда на дьо Маржори заради приноса му в развитието на компанията "Тотал" и на националния петролен отрасъл. Утре в Париж ще се състои траурната церемония в памет на Кристоф дьо Маржори в църквата "Сен Сюлпис" недалеч от френския Сенат. На нея ще присъства президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Погребението на загиналия френски предприемач ще бъде във вторник на гробището "Керон" близо до нормандското градче Сен- Пер-сюр-Мер в присъствието на роднините и близките на покойника.

През нощта на 21 октомври на летище Внуково самолетът "Фалкон", изпълняващ полет Москва-Париж, се сблъска със снегорин при излитане, подпали се и рухна на пистата. Освен единственият пасажер - Кристоф дьо Маржори, загинаха тримата членове на екипажа. В момента се води следствие с участието на френски експерти.

Последвайте канала на

БТА
1864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини