Арестуваха двама българи за жестоко убийство в Гърция

  • 11 септември 2014 13:03

  • 5559
  • 4
Арестуваха двама българи за жестоко убийство в Гърция
© gettyimages

Гръцката полиция арестува двама българи, 51-годишен мъж и 25-годишния му син, по обвинения в убийството на възрастен мъж.

Престъплението било извършено в неделя, в централния град на остров Евия, Халкида, в сътрудничество с още двама гърци, съобщава struma.bg, позовавайки се на гръцки медии. Двама гърци, които също са подведени под наказателна отговорност, наблюдавали апартамента на възрастна двойка и решили, че в него има много пари и скъпоценности. Те наели двамата българи и ги закарали с кола до мястото на престъплението. Българите се скрили във входа на кооперацията и изчакали да се прибере 84-годишният мъж. В момента, в който той отключил вратата на дома си, те го нападнали и упоили. Минути по-късно мъжът издъхнал от задушаване. Престъпниците упоили и 94-годишната жена, която също живеела в апартамента, и я наръгали с нож. След това претърсили апартамента, открили само 350 евро и избягали с тях. През цялото това време двамата гърци стояли отвън в колата си и наблюдавали сградата.

В официалното съобщение на полицията се казва, че по време на разпита двамата българи признали всичко и срещу тях са повдигнати наказателни обвинения за предумишлено убийство, обир, нанасяне на тежки телесни повреди и за незаконно притежание на оръжие. Арестуваните двама гърци са моралните подбудители на убийството. Срещу тях са повдигнати обвинения за съучастие в предумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие и наркотици. При обиска в дома на гърците са открити дрехите и обувките, които българите носили при извършването на убийството, както и ножове и ловджийски пушки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5559 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.07 | 20:00

4
Това не може да са българи,а са цигани вероятно с българско гражданство.Не ми се вярва и гърците в колата да са гърци,а цигани с гръцки лични карти.

2015.05.07 | 19:59

3
cigani sa , raztreliaite vednaga 202cigani predi da sa ubili ohte niakoi RAZREHAVAM i ne gi haricaite Balgari te sa parazitno pleme ne podlejahto na probhtavane

2015.05.07 | 19:59

2
pisna mi zaradi tova polu -covehko pleme da me naricat giganin v Evropa . DA SE MOBILIZIRAT VSICKI CIGANI OT EVROPA DA SE IZPATIAT V IRAK SREHTO ,,ISLIAMSKA DARJAVA,, KAKVATO TERITORIIA ZAVZEMAT TIAHNA E.

2014.09.12 | 12:06

1
Не прибързвайте с расистки изказвания преди да се разбере цялата истина,щом са притежавали и са се занимавали с наркотици и оръжие,това не са обикновени бандити,без значение от какъв произход са.

Добави коментар

Водещи новини