В. "Монд": Кристалина Георгиева - една от малкото добри изненади на предишната ЕК

  • 10 септември 2014 19:16

  • 3340
  • 4
В. "Монд": Кристалина Георгиева - една от малкото добри изненади на предишната ЕК
©

Тя беше една от (малкото) добри изненади на предишната комисия. На своя пост като еврокомисар по хуманитарната помощ, 61-годишната българска християндемократка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование постигна почти недостижимата цел да даде душа на една Европа, изпитваща сериозна необходимост от това през последните години, пише в. "Монд", цитиран от БТА.

Появяваща се на фона на наводнения, земетресения или бежански лагери, тази енергична жена със силен глас умело окупира медийния терен, оставен напълно свободен от нейната колежка Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., ръководеща европейската дипломация. Аштън избягваше медиите от първия ден, отбелязва в. "Монд".

Българската икономистка, преминала от института "Карл Маркс" в София към американския Масачузетски технологичен институт, където е преподавала, бързо се наложи като една от възможните претендентки за поста на ръководител на европейската дипломация. Кампанията на италианския премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва в полза на неговата кандидатка Федерика Могерини все пак сложи край на тази амбиция, макар и ползваща се с подкрепата на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Георгиева ще се задоволи с "важния" пост, на който тя смяташе че има право и за който беше подкрепена от своята страна: тя е  заместник-председател на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3340 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.11 | 17:07

4
Боико и Плевнелиев бяха тези които я ПОД КРЕПИХА Б-Я НЕ ЗНАЕ ДО ЦЕНИ УМНИТЕ ТАЗИ ЖЕНА ЩЕ ПОМОГНЕ МНОГО НА Б-Я НО САМО АКО ГЕРБ Е НА ВЛАСТ ЗА БАРЕКОВ И СТАНШЕВ КОИТО БЯХА ПРОТИВ НЕЯ ХИЧ НЕМИ СЕ МИСЛИ... КАК ЩЕ СЕ РАЗМИНАВАТ ПО КОРАДОРИТЕ ТОЯ ИМ Е ШФА...

2015.05.11 | 17:07

3
Нещо да коментират русофилските червени боклуци и поддържащите ги атакисти.

2015.05.11 | 17:07

2
Горд съм

2015.05.11 | 17:07

1
че успя да се изакаш ли ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини