ЕС готви нови санкции срещу Русия

  • 05 септември 2014 08:48

  • 1413
  • 5
ЕС готви нови санкции срещу Русия
©

Днес Европейският съюз би трябвало да одобри нови санкции срещу Русия, които да зесегнат финансовия й сектор, отбраната, енергетиката, както и стоките, които имат и цивилно, и военно предназначение, информира БНР.

Някои страни–членки имат резеври срещу част от новите рестриктивни мерки, а преобладаващата нагласа е, че решението за тях ще зависи от последните събития. Дипломати обясниха, че ако днес наистина бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня, това може да отложи приемането на новите санкции. Веднъж съгласувани от постоянните представители на 28-те, те могат да бъдат одобрени във всеки момент – с писмена процедура, която отнема 24 часа.

Междувременно днес на извънредно заседание в Брюксел се събират земеделските министри от Евросъюза, за да обсъдят ефекта от руското ембарго за храни и селскостопанска продукция и необходимите защитни мерки. На базата на техните дискусии и решения Европейската комисия може да предприеме и допълнителни действия за подпомагане на потърпевшите фермери и защита на определени продукти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1413 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.09.12 | 16:25

5
Какъв е този ЕС който не може да води независима от САЩ политика и зада им угоди пренебрегва собствените си интереси? Ще покрият ли САЩ загубите на селскостопанските производители и на фирмите които имат инвестиции в Русия? Дават ли си сметка политиците от ЕС каква е цената която ще платят техните граждани заради безумната им политика? А идва зима! Украйна не иска конфликта да се реши с преговори защото така и нареждат от САЩ, но цената ще я плащат гражданите на ЕС.

2014.09.12 | 16:25

4
Абе за енергетиката сигурни ли сте, `щото аз не съм много убеден, че точно в този сектор ще ги "санкционират"?!

2014.09.12 | 16:24

3
Да видим сега колко ще им продължи "демократичното" отчаяние.
do nomer 1 ;

2014.09.12 | 16:24

2
Tezi, koito suzdadoha ES, znaeha dobre, kakuv Plan presledvat. Ne sa " nezavisimi", zastoto ne iskat !!! Samo pri misulta, 4e zialata Energiina Sistema ste bude v tehni ruze, a ruskia narod ste im bude evtinata rabotna ruka, gi nasturviava oste pove4e da dushat Rusia !!!!!

2014.09.05 | 11:38

1
РУСИЯ НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА ГУБИ. ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ КАКВО ДА ГУБЯТ.

Добави коментар

Водещи новини