Филм за връзки на Берлускони с мафията разбуни Италия

  • 03 септември 2014 10:41

  • 1645
  • 0
Филм за връзки на Берлускони с мафията разбуни Италия
© Getty Images/Guliver

Документален филм, представен на кинофестивала във Венеция и посветен на предполагаемите връзки на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 със сицилианската мафия, предизвика недоволство сред членове на партията на бившия премиер "Форца Италия", предаде ДПА.

Според Лучо Малан лентата "Една сицилианска история" трябва да бъде забранена, защото обижда Берлускони, цяла Италия, както и милионите хора, които са гласували за бившия премиер. Малан смята, че Берлускони е в правото си да поиска съдебна забрана на филма.

Представителят на партията на бившия италиански премиер подчерта, че италианските режисьори трябва да се фокусират върху положителни теми вместо да обръщат прекалено внимание на мафията и на мафиотите.

Франко Мареско, първият директор на филма, разказващ за предполагаемите връзки на Берлускони със сицилианската мафия, работи по него три години, но срещна много спънки, изпадна в депресия и изостави проекта. Филмът беше завършен от негов приятел Тати Сангуинети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини