Берлускони карал бизнесмен да лъже прокурори

  • 28 септември 2011 07:15

  • 610
  • 0
Берлускони карал бизнесмен да лъже прокурори
© Интернет

Италианският бизнесмен Джанпаоло Тарантини, който имаше връзки с премиера на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, беше освободен от ареста, след като италиански съд постанови, че Берлускони се опитал да го убеди да лъже прокурорите относно разследване на мрежа от проститутки и воденето на компаньонки на разюздани партита в премиерските вили, предаде АП.

Решението беше взето от съд в Неапол.
Тарантини и съпругата му бяха арестувани на 1 септември по обвинения, че са изнудили премиера за стотици хиляди евро в замяна на тяхното мълчание по време на разследване за мрежа от проститутки и за склоняване към проституция. Срещу големите суми пари, взети от Берлускони, Тарантини досега разказваше, че е водел елитни компаньонки на партита във вилите на премиера, но последният изобщо не знаел с какво се занимават гостуващите му момичета. Бизнесменът споделяше, че чрез момичетата е искал да установи по-стабилни връзки с премиера, което щяло да помогне на бизнеса му.

До този момент във връзка с този случай на Берлускони се гледаше като на жертва на изнудване. Сега нещата се променят и според неаполския съд премиерът се опитал да убеди Тарантини да излъже прокурорите по случая и му платил доста щедри суми за тази услуга. Според съда Берлускони е знаел, че някои от жените, гостуващи във вилите му, са компаньонки.

В Италия проституцията не е престъпление, но извличането на ползи от проституцията се наказва от закона. Разследването срещу бизнесмена Тарантини се водеше на базата на аргумента, че той е извличал ползи от проституцията. В хода на разследването бяха подслушани множество телефонни разговори на Тарантини, Берлускони и на момичета, въвлечени в мрежата на бизнесмена, сред които известни актриси и шоугърли. След арестуването на Тарантини на 1 септември прокурорите по делото казаха, че той е поискал пари от Берлускони, а в замяна щял да настоява за извънсъдебно споразумение по случая. Така нямало да се стига до процес, по време на който да бъдат разкрити неудобни подробности от подслушаните телефонни разговори.

Откъси от тези разговори обаче вече изтекоха в медиите. В един от тях Берлускони казва, че „е премиер само в свободното си време” и че „се справил само с 8 от осигурените му 11 момичета”.

Берлускони вече призна, че е дал пари на Тарантини, но подчерта, че просто е оказал финансова помощ на приятелско семейство в нужда. Италианският премиер вече е съден в Милано за секс с непълнолетна проститутка. Той е съден и по няколко дела за корупция и за злоупотреби при управлението на бизнес империята си. Премиерът твърди, че всичко това е заговор на италиански магистрати от левицата, които искат да го свалят от власт.

Последвайте канала на

610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини