Испания иска компенсации от ЕС заради руските санкции

  • 12 август 2014 14:00

  • 1978
  • 1
Испания иска компенсации от ЕС заради руските санкции
©

Испания иска Брюксел да компенсира загубите на страната от налагането на руското ембарго върху вноса на храни и суровини, произведени в Европейския съюз, Норвегия, САЩ, Канада и Австралия, пише Интерфакс.

Министърът на селското стопанство, храните и околната среда на иберийската държава Исабел Гарсия Техерина ще се срещне с държавници от останалите 27 членки на блока и ще ги убеждава в необходимостта от покриване на загубите от забраната, наложена от Москва. Министърката ще настоява Брюксел да отдели средства от антикризисните фондове, предвидени от Единната селскостопанска политика на ЕС.

Испания е продала храни на Русия за 337 млн. евро през 2013 г. , а през първите шест месеца на тази година за 107 млн. евро.

Мадрид смята да изпрати част от предназначената за Русия продукция за Международния червен кръст или Хранителната банка. По думите на Техерина Испания е обезпокоена от създаването на излишъци от храни. По данни агенцията компенсации ще поискат Полша и Чехия.

Русия забрани вноса на храни и суровини от ЕС, САЩ, Канада, Норвегия и Австралия. Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 даде поръчение на премиера на страната Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега да наложи ограничения за търговия с 32-те държави, които наложиха санкции на Русия заради кризата в Украйна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1978 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.21 | 09:17

1
А ние Българите казваме "Ако бе мирно седяло не би чудо видяло " Отменете санкциите срещу Русия и тя ще отмени своите , стига да не е станало късно !Глобалните проблеми се решават с преговори а не със санкции !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини