Жозеф Дол осъди популизма на Холандия и Финландия

  • 22 септември 2011 14:39

  • 1489
  • 1
Жозеф Дол осъди популизма на Холандия и Финландия
©

Председателят на Групата на Европейската народна партия Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския в Европейския парламент осъди популисткото отношения на правителствата на Холандия и Финландия, заради ветото за влизанатено на България и Румъния в Шенген.

"Въпреки че Румъния и България отговарят на всички изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство, някои страни, злоупотребяващи с правилото за единодушие, поощряват още повече междуправителствения разнобой в Европа. Според мен е ясно, че само спазването на правилата и методите на Евросъюза ще дадат възможност страните ни да преодолеят сегашната криза ", продължи председателят на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент (център-дясно).

"Очаквам от Европейската комисия да упражни целия си авторитет, за да промени това положение, а от полското председателство да използва цялото си политическо влияние, за да убеди партньорите си да възвърнат ангажираността си към Общността", заяви Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския.

"Хората в Румъния и България положиха значителни усилия да се съобразят с правилата на Европейския съюз, не може и дума да става те да бъдат заставяни да спазват нови правила или да продължават да чакат, за да им бъде дадено полагащото им се по право ", заключи председателят на Групата на ЕНП.

По-късно Хага официално потвърди своята позиция за приемането на България и Румъния в зоната за свободно пътуване.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1489 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
годо

2011.09.23 | 04:23

1
"Хората в Румъния и България положиха значителни усилия да се съобразят с правилата на Европейския съюз, не може и дума да става те да бъдат заставяни да спазват нови правила или да продължават да чакат, за да им бъде дадено полагащото им се по право "- кратко и ясно , но защо това идва от устата на чужд политик, а не беше категорично заявено от нашите управляващи?

Добави коментар

Водещи новини