Полското правителство пред вот на недоверие

  • 09 юли 2014 11:47

  • 1010
  • 1
Полското правителство пред вот на недоверие
© gettyimages

По искане на консервативната опозиция полският парламент се очаква да обсъди днес насрочения за петък вот на недоверие срещу правителството на премиера Доналд Туск, предаде АФП.

Това ще е второ изпитание за десноцентристкия кабинет през последните две седмици след скандала с незаконното подслушване. Заради аферата с подслушването на 25 юни Туск получи вот на доверие, поискан от самия него с мнозинство от 237 срещу 203 гласа. Сегашният вот е по същия въпрос, но е по искане на партията на Ярослав Качински "Право и справедливост" и е насочен както срещу правителствената коалиция, така и срещу вътрешния министър Бартломей Сенкевич. Не се очаква предстоящото гласуване да наруши стабилността на полския кабинет, отбелязва АФП.

Скандалът с подслушването избухна в Полша преди три седмици, когато списание "Впрост" публикува извадки от разговори на високопоставени представители на политическия и икономическия живот, от които стана ясно, че има съмнения за партньорството между Полша и САЩ, за независимостта на полската централна банка и злепоставящи коментари за британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

Последвайте канала на

БТА
1010 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.09 | 23:07

1
СЪМНЕНИЯ ЗА ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ПОЛША И САЩ? ПОЛША И САЩ СА ПАРТНЬОРИ, ДОРИ ТОВА ДА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА РУСКИТЕ ПОДЛОГИ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини