Строс - Кан си призна, искал сексуални контакти с писателката Тристан Банон

  • 16 септември 2011 18:00

  • 1191
  • 0
Строс - Кан си призна, искал сексуални контакти с писателката Тристан Банон
© Getty Images/Guliver Photos

Бившият ръководител на МВФ Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва е казал на полицията, че е дал признаци, че иска сексуални контакти с френската журналистка и писателка Тристан Банон, но е отрекъл обвиненията й, че се е опитал да я изнасили.

Това предава АФП, позовавайки се на източник, близък до разследването.


62-годишният политик, който се завърна във Франция този месец след провала на предишното разследване за изнасилване срещу него, е бил разпитан от френската полиция във вторник.


Според източникът, който е анонимен официален представител на разследващите власти, Строс-Кан е отрекъл твърдението на 32-годишната Банон, че я е нападнал и се е опитал да я изнасили по време на интервю в парижки апартамент през 2003 г.
Според френски новинарски сайт Строс-Лан е признал, че се е опитал да целуне Банон, но когато тя е отказала, не е настоял.


По-рано Банон е казвала, че едрият икономист я е сграбчил като "похотливо шимпанзе", борил се е с нея на пода и се е опитал да я съблече, принуждавайки я да го отблъсне със сила и да избяга.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини