Силвио Берлускони подслушвал политик и застраховател

  • 15 септември 2011 13:56

  • 1460
  • 0
Силвио Берлускони подслушвал политик и застраховател
© gettyimages

От ново дело е заплашен италианският премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, предаде РИА Новости.

Съдия в Милано заведе иск срещу ръководителя на кабинета в Рим заради участие в незаконно подслушване. Министър-председателят в края на 2005 г. бил домакин на среща във вилата си край Милано. Там присъствали и по-малкият брат на премиера Паоло, който тогава бил главен редактор на печатна медия, и неназован предприемач. Тримата слушали запис на телефонен разговор между изпълнителен директор на голямо застрахователно дружество и политик от партията Леви демократи. По време на разговора социалистът попитал: "Имаме ли вече банка?" Разговорът бил публикуван на страниците на изданието, водено от Паоло Берлускони защото фамилията имала интерес към придобиването на банка. По-късно обаче финансовата институция била купена от френска банка.

Срещу по-малкия брат на премиера вече е заведено дело. Премиерът е съден и за злоупотреби и секс с непълнолетната нелегална имигрантка Руби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини