Съветът на ЕС: България и Румъния да увеличат усилията си за реформи

  • 12 септември 2011 16:11

  • 748
  • 0
Съветът на ЕС: България и Румъния да увеличат усилията си за реформи
© gettyimages

България и Румъния да увеличат допълнително усилията си за реформи, призова Съветът по общи въпроси на Европейския съюз, предаде БНР.

Днес Съветът одобри заключенията на Европейска комисия от последния доклад по мониторинговия механизъм и отправените в него препоръки.

Въпреки решителните действия на правителството, България трябва да покаже по-убедителни резултати срещу корупцията на най-високо ниво и организираната престъпност. Това е основното предизвикателство пред страната ни, посочено в заключенията на Съвета. Те са част от стандартна процедура по одобрение на всеки доклад на ЕК за България и Румъния и в тях за нашата страна е отбелязано още, че трябва спешно да продължи съдебната реформа, да приеме ново законодателство за отнемане на незаконно придобито имущество, да гарантира пълно прилагане на закона за конфликт на интереси, да подобри работата в областта на обществените поръчки.

Съветът отбелязва още, че ще очаква с интерес планираната от Брюксел за догодина цялостна оценка за постигнатото от София и Букурещ от датата на присъединяването им. За поредна година в заключенията е записано, че мониторинговият механизъм е подходящ инструмент в подкрепа на усилията на двете страни и той остава в действие до постигане на желаните резултати.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини