Изпреварихме Румъния

  • 02 септември 2011 16:16

  • 2744
  • 2
Изпреварихме Румъния
©

По-ниски данъци, толерантно законодателство и стабилна икономическа политика – това са силните страни, на които България залага във "войната" от дистанция с румънците, пише букурещкият в. „Адевърул”.

Румънците избират да почиват на българското крайбрежие, регистрират автомобилите си и преместват фирмите си в България. В материала се търси отговор на въпроса как България успява да победи Румъния почти във всичко. Медията отбелязва, че през това лято българските курорти са посетени от 2 млн. чуждестранни туристи. Десетки километри на север Румъния има едва един милион туристи годишно.
В коментара се обръща внимание и на усвояването на европейски средства. Подчертава се, че в края на миналата година степента на усвояване на структурните фондове в България е била 10,2 %, докато в Румъния - 8,6 % - най-ниското равнище сред страните от европейския блок. Друго голямо предимство на българите във "войната", която водят от дистанция с румънците, е плоският данък от 10 %.

По-ниските данъци в съседната държава накараха много собственици на фирми от Румъния да преместят бизнеса си на юг от Дунав.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българан

2011.09.07 | 05:57

2
Тц, тц, тц, колко сме велики...
инж. Ганев

2011.09.03 | 11:21

1
Че ние и едно време бяхме толкова велики.

Добави коментар

Водещи новини