Партията на Никола Саркози призна за финансови аномалии

  • 27 май 2014 08:47

  • 684
  • 1
Партията на Никола Саркози призна за финансови аномалии
© gettyimages

Високопоставен представител на френския Съюз за народно движение призна днес за "аномалии" в разходите за кампанията през 2012 г. на Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в за президентските избори, предаде Ройтерс.

Скандалът, който набира сила във Франция, може да повлияе на избора на партията за следващ кандидат за президент и да усложни усилията на Саркози да се кандидатира отново след три години. "Има аномалии", заяви пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве със сълзи на очи Жером Лаврийо, заместник-ръководител на предизборния щаб на Саркози по онова време. Нито Саркози, нито председателят на Съюза за народно движение Жан-Франсоа Копе са
били информирани за "отклонението" в средствата за кампанията и нямат нищо общо с "аномалиите", изтъкна той.

По думите му не става въпрос за закононарушение, а за "ужасна спирала, влак, движещ се с бърза скорост, и хора, които е трябвало да дръпнат аварийната спирачка, а не са го направили". "И аз вероятно съм бил един от тях", посочи Лаврийо. Той каза това, след като полицията претърси офиси на Съюза за народно движение и предприе проверка на твърденията, че партията е покривала разходи по кампанията с фалшиви фактури. Някои разходи били отчитани като "други дейности", защото похарчените суми превишили значително определения от закона таван, каза Лаврийо.

Последвайте канала на

БТА
684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.27 | 20:47

1
Кривото огледало на българските медии – Сделано в Россий!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини