Белгийската армия затегна коланите

  • 20 май 2014 11:36

  • 1431
  • 1
Белгийската армия затегна коланите
© gettyimages

Белгийската армия пести от сметки за вода, ток и отопление, и принуждава войниците да излизат в принудителен отпуск в студените месеци, съобщават местните медии.

Заради мерките за пестене на средства военните са задължавани да си взимат почивка, така че в студените месеци казармите да не бъдат отоплявани поне по една седмица в месеца. Ограничения са въведени и при ползването на душове, заради което войниците се налага да се къпят в баните към спортните зали, където трябва да чакат на опашка. В някои казарми е забранено ползването на осветление, за да бъдат намалени сметките за електричество.

Синдикатът на военните осъжда тези действия и отбелязва, че войниците имат правата на всички останали работници в страната, но не могат да ги защитят, защото им е отказано правото на стачка. Намаляването на военните бюджети на държавите от НАТО нееднократно бе критикувано от ръководството на пакта.

Генералният секретар на алианса Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във редовно призовава със съвземането от кризата държавите от организацията да повишат своите отбранителни разходи, особено на фона на промените в отношенията с Русия и необходимостта от преразглеждане на досегашните военни планове, които не предвиждаха поддържането на готовност срещу руско нахлуване в Европа.

Последвайте канала на

БТА
1431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pesho

2014.05.21 | 10:42

1
До това води НАТО! Мизерни армийки и послушание пред чичо Сам ....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини