Словакия: В ЕС са лицемери

  • 16 май 2014 10:35

  • 2789
  • 3
Словакия: В ЕС са лицемери
©

Словашкият премиер Роберт Фицо обвини Европейския съюз в лицемерие по отношение на санкциите срещу Русия, предаде РИА Новости.

По време на конференция в Братислава ръководителят на правителството на централноевропейската държава заяви: Западноевропейските страни продължават да сключват сделки с руски фирми, като в същото време говорят за налагане на икономически санкции. Това е лицемерно.

"Ние говорим за солидарност, но Франция се готви да продава на Русия военни кораби. Ние говорим за необходимостта да осигурим на Украйна независимост от руските газови доставки, а "Газпром" подписва договори за "Южен поток" с германски, френски и италиански фирми", посочи Фицо.

На срещата на политиците от Вишеградската четворка домакинът, унгарският му колега Виктор Орбан и чешкият премиер Бохуслав Соботка заявиха, че техните държави не искат да изпускат възможностите за бизнес с Русия. Полският министър-председател Доналд Туск повтори позицията на страната си за по-строги ограничения срещу Москва.

Братислава, Будапеща и Прага зависят от доставките на руско синьо гориво и искат гаранции от Брюксел, че ЕС ще възстановява загуби от санкциите срещу Русия на Словакия, Унгария и Чехия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2789 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.06.16 | 14:45

3
Вярно е.

2015.06.02 | 16:48

2
A България,както винаги е проспала и не се е присъединила с искане на гаранции за възстановяване на загуби,те толкова са заети да се джафкат едни с други,че политиката и Бълария остават на заден план.

2015.02.19 | 10:09

1
Един политик,който анализира ситуацията,а не повтаря като хипнотизиран клишета.

Добави коментар

Водещи новини