Франция одобри заема за Гърция

  • 08 септември 2011 21:52

  • 928
  • 0
Франция одобри заема за Гърция
© gettyimages

Френските законодатели одобриха скорошния спасителен заем на еврозоната, с което Франция стана първата държава, извършила този ход. Междувременно Организация за икономическо сътрудничество и развитие предупреди, че развитите държави в света може да се изправят пред нова рецесия.

Френската горна камара гласува утвърдително за приноса към фонда, предназначен за заема на гръцката икономика. Приносът на Франция се равнява на 15 милиарда евро. Сенаторите от управляващата дясна партия гласуваха в подкрепа на мярката, опозицията на социалистите се въздържа, а тази на комунистите гласува против. Успоредно с това сенатът гласува и пакета от икономически мерки на френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

За заема от 160-милиарда беше постигнато споразумение от лидерите на еврозоната на 21 юли. Според експерти обаче той може да бъде недостатъчен за овладяване на дълговата криза в еврозоната.

Последвайте канала на

928 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини