1 г. затвор за треньор, убил клиентка с упражнения

  • 29 април 2014 12:24

  • 1957
  • 0
1 г. затвор за треньор, убил клиентка с упражнения
©

Свръхамбициозен личен треньор от италианския град Ивреа отиде зад решетките за една година и три месеца, защото затри клиентката си с унищожителен фитнес режим. Консултантът, осъден за непредумишлено убийство, принудил 98-килограмова жена да тича три часа без почти никаква почивка.

След интензивното кардионатоварване безмилостният фитнес маниак подложил дебеланката на сауна до изнемогване, пише "Новинар".

Организмът на 33-годишната Моника Муресан рухнал в края на четвъртата фитнес тренировка. По време на изтощителното физическо мъчение Муресан нееднократно се оплаквала на маниака Евазио Г., че не се чувства добре. Симптомите й станали нетърпими в горещата сауна, но треньорът я успокоил, че всички с тялото й е наред и само така може да се отърве от излишните килограми.

Едва след като жената колабирала, треньорът решил да извика бърза помощ. За нещастие амбицираната да влезе във форма жена издъхнала от сърдечен удар, преди да пристигне линейката.

Злополучната жертва се свързала с Евразио, след като получила брошура, рекламираща ефикасния му режим за топене на мазнини, в който се набляга на продължителния престой в сауната. Чак в съдебната зала станало ясно, че въпросният самоук експерт не е квалифициран инструктор, а разработвал упражненията си по лично усмотрение и преценка.

Лекарят, който консултирал жертвата, преди да започне убийствената програма, я предупредил, че болното й тяло няма да издържи толкова тежко физическо натоварване. Освен това строгата й диета също носела огромен риск при толкова амбициозно фитнес начинание.

Експерти посочват, че една от най-честите фатални грешки в изготвянето на тренировъчните сесии от некомпетентни лица е неправилното разпределяне на натоварванията с физическата кондиция. Често неопитните се упражняват над определено ниво на сърдечния си ритъм, което може да доведе до опасни последици и не се вслушват в сигналите на тялото си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини