ЕС налага санкции на още 15 руски чиновници

  • 28 април 2014 19:24

  • 1647
  • 1
ЕС налага санкции на още 15 руски чиновници
©

ЕС наложи санкции на още 15 руснаци заради ролята им в украинската криза, предадоха световните агенции.

Решението бе взето от 28-те постоянни представители на страните членки на ЕС на заседание в Брюксел, съобщиха дипломатически източници, информира БТА. Добавените имена ще станат известни едва след публикуването им утре в "Официалния вестник" на ЕС. Санкциите влизат в сила от момента на публикуването им. С това общият брой санкционирани в черния списък на ЕС за Русия става 48. На тях им е забранено да влизат в ЕС и се замразяват банковите им сметки в европейски банки. САЩ днес също наложиха санкции на Русия и те са много по-строги в сравнение с мерките, взети от 28-членния ЕС, който е силно зависим от Русия за енергийни доставки, отбелязва Ройтерс.

Европейската комисия подготвя списък за по-строги икономически санкции срещу Русия, но ЕС е разделен. Едни страни - Великобритания, Франция, Полша, Швеция, Дания, Чехия и балтийските републики- подкрепят приемането на по-сериозни санкции, а други не са склонни да подкрепят такава стъпка. Сред тях са Италия, Гърция, Кипър, България, Унгария, Люксембург, Австрия, Испания, Португалия и Малта, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1647 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.29 | 19:26

1
XAXAXA !САМО ПУТИН ! САМО ВОЛЕН и АТАКА ! САМО БЪЛГАРИЯ ! САМО РУСИЯ ! ДОЛУ американо - европейските педераси и българските им слуги : ГЕРБ , БСП , ДПС и останалите боклуци !

Добави коментар

Водещи новини