Германските служби за сигурност са си сътрудничели с режима на Кадафи

  • 04 септември 2011 15:16

  • 992
  • 1
Германските служби за сигурност са си сътрудничели с режима на Кадафи
©

Германските служби за сигурност са си сътрудничели с либийските спецслужби на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и са получавали от тях информация.

Това разкри днес в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг" бившият правителствен координатор по разузнаването
Бернд Шмидбауер, съобщи ИТАР-ТАСС.

По думите му получаваната информация е била свързана главно с борбата с тероризма и интересите на Германия в областта на сигурността. Той каза, че либийските служби са имали достъп до източници, до които германските им колеги на са имали достъп.

"С помощта на тази информация ние можехме да предотвратим терористични заплахи за нашата страна", заяви Шмидбауер, който между 1991 и 1998 г. е бил държавен министър в германското правителство.

Той обаче отбеляза, че германските служби за сигурност не са осъществявали съвместни операции с либийските си колеги.

Новият либийски посланик в Германия Али Маседна ал Котани призова в интервю за "Билд ам зонтаг" за скорошно изясняване на въпроса за сътрудничеството между западни разузнавания и спецслужбите на режима на Кадафи.

Изказванията бяха направени, след като в Триполи бяха намерени документи, свидетелстващи за сътрудничество между западни служби за сигурност, включително ЦРУ и МИ-5, и режима на Кадафи.

Последвайте канала на

БТА
992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪРКОЛАК

2011.09.05 | 07:05

1
Гледат си интересите а не като България - ликвидира си резидентите !!!

Добави коментар

Водещи новини