Британският премиер: Да дадем по-голяма роля на Църквата

  • 17 април 2014 10:45

  • 879
  • 0
Британският премиер: Да дадем по-голяма роля на Църквата
© gettyimages

Великобритания трябва без да изпитва срам да бъде "евангелистка" по отношение на християнската вяра и активно да предоставя на църквите и други религиозни организации по-голяма роля в обществото, заяви британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., цитиран от в. "Дейли телеграф".

В третия си опит в рамките на тази седмица да подчертае силната си вяра, премиерът каза, че иска религията да има повече място във Великобритания като християнска страна и призова другите вярващи по-уверено да дават гласност на своите възгледи, пише в. "Гардиън".

Изявлението на Камерън идва след няколко големи сблъсъка между управляващата коалиция и Църквата, включително полученото тази седмица писмо от 40 епископи от Англиканската църква и 600 църковни лидери, в което призовават всички партии да елиминират причините за бедността. Предишните неразбирателства бяха предизвикани от решението на Камерън да легализира гей браковете и заради орязване на социалните помощи.

Великденското послание на Камерън може би цели затопляне на отношенията, както и опит да спечели обратно на своя страна християни, подкрепили Партията на независимостта на Обединеното кралство, след като лидерът й Найджъл Фараж заяви, че британските политици трябва по-здраво да защитават юдео-християнското наследство, отбелязва "Гардиън".

Последвайте канала на

БТА
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини