Ислямисти проникнали в британски училища?

  • 14 април 2014 09:28

  • 1773
  • 1
Ислямисти проникнали в британски училища?
©

Британското правителство, водено от Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., разследва дали 15 училища в град Бирмингам не са попаднали под контрола на ислямисти, предаде АФП, като се позова на говорител на министерството на образованието.

Преди няколко месеца в кметството било получено анонимно писмо, в което пише, че радикални мюсюлмани се опитват да вкарат свои представители в ръководствата на четири държавни училища, за да наложат възгледите си. Появили се и анонимни сигнали за предполагаемо разделение между момчета и момичета и за морален тормоз над служители немюсюлмани. В резултат кметството на Бирмингам, втория по големина британски град, 22 процента от чието население изповядват исляма, реши да разследва тези твърдения и да замрази процеса на избиране на нови директори на училища. Британският министър на образованието Майкъл Гоув е разпоредил проверка в общо 15 учебни заведения.

Последвайте канала на

БТА
1773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.15 | 07:45

1
ха ха ха ха почна се. превзеха ви отвътре и то без никаква борба от ваша страна. евроидиоти сте и такива ще си умрете след двадесетина години като почнат да ви колят масово по улиците също като полицайчето ви

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини