ЕС и Германия: Обезпокоени сме от събитията в Украйна

  • 07 април 2014 14:27

  • 1928
  • 5
ЕС и Германия: Обезпокоени сме от събитията в Украйна
©

Правителството на Германия е силно обезпокоено от събитията през уикенда в Източна Украйна, включително окупирането на държавни сгради от проруски протестиращи, заяви правителственият говорител Щефен Цайберт, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Вчера проруски демонстранти нахлуха в областни административни сгради в Донецк, както и в офиси на службите за сигурност в Луганск и сградата на областната управа на Харков. "Последните развития в Донецк и Харков са нещо, за което в германското правителство са силно разтревожени. Настоятелно подновяваме призива си към всички заемащи отговорни постове да помогнат за стабилизирането на региона и избягване на стъпки, които могат да доведат до ескалация", каза говорителят на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

ЕС е обезпокоен от ситуацията в три украински региона с предимно рускоезично население, заяви говорителката на шефката на дипломацията на ЕС Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. Мая Кочиянчич. "Следим развитието на ситуацията внимателно и с
безпокойство", каза тя. "Всички политически искания в Украйна трябва да се извършват с ненасилствени методи и в съответствие с демократичните норми и закони", каза Кочиянчич и отбеляза, че наближаващите президентски избори в Украйна са "добри за тази дискусия". "Ние решително подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна и поддържаме украинското правителство. Продължаваме да призоваваме за деескалация на кризата и избягването на по-нататъшна дестабилизация на ситуацията в страната", каза говорителката на Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г..

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова Русия да вземе участие в създаването на международна контактна група за уреждане на конфликта в Украйна.

Последвайте канала на

БТА
1928 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.04.08 | 08:31

5
Споко бе, това е само началото...

2014.04.08 | 08:31

4
Вие започнахте, сага предайте райгстага, за да не идваме да забиваме знамето.

2014.04.08 | 08:11

1
Россия - конец фильма!
007

2014.04.08 | 08:31

3
За тази ситуация господин Нютон е открил"Третия закон на динамиката". Но явно някой не го е познавал или учил когато е трябвало.

2014.04.08 | 08:12

2
Радио Ереван съобщи от Москва, че поради икономически затруднения руското правителство занапред ще изплаща заплатите на хората в натура – вместо пари, трудещите се ще получават по една тенекиена кофа суров петрол месечно.

Добави коментар

Водещи новини