Инкриминират "нелюбящите родители"

  • 31 март 2014 15:36

  • 2021
  • 3
Инкриминират "нелюбящите родители"
© Булфото Архив

Великобритания е на път да обяви за престъпници родителите, които не показват любов и загриженост на децата си и ги неглижират емоционално. Нарушителите ги грозят до 10 години затвор.

Властите обмислят законови промени за инкриминиране на емоционалното насилие над децата. Медиите на Острова вече нарекоха текста "законът за Пепеляшките". Посланието му ще бъде включено и в юнското изявление на кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и към нацията, съобщава "Индипендънт".

Инкриминирането на "нелюбящите родители" е сочено за важна стъпка в посока правата на децата. Авторите на кампанията изтъкват, че липсата на жестове на любов и обич и емоционалното неглижиране от страна на семейството в детска възраст водят до психически проблеми за цял живот и дори до самоубийства.

Великобритания е една от последните западни държави, която все още не признава всички форми на злоупотреба с децата за престъпление", коментират защитници на кампанията.

Мая Йорданова
2021 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.24 | 10:18

3
отнемат децата,дават ги на семества от 3-я пол или за органи.
ivoo

2014.11.24 | 10:18

2
Taka vzehte i Megan ot neinata maika.Tozi zakon e predpostavka za targoviqta s deca,za koqto nikoi ne iska da govori.
FM

2014.11.24 | 10:17

1
Това трябва да се въведе и у нас. Който не си гледа децата, задължителна кастрация.

Добави коментар

Водещи новини