Гонят наши проститутки от Дортмунд

  • 30 август 2011 06:46

  • 8045
  • 2
Гонят наши проститутки от Дортмунд
© Guliver / Getty Images

Те крадат, рушат, проституират и "забравят" да се мият - Дортмунд е вдигнал ръце от стотиците живеещи в града български роми, съобщава "Дойче веле".

Градските власти се видяха принудени да прибягнат до драстични мерки, защото проститутките вече са нежелани. От май в целия град проституцията е забранена и e поставен надпис на немски, български, турски и румънски, който гласи - "Уличната проституция БЛОКИРАНА", допълва "Монитор".

Районът се е превърнал в сборище за ромки от България. Над 700 от тях са се регистрирали като проститутки. Тъй като "работното облекло" на жените не оставя място за съмнение с какво точно се занимават, то и децата от основните училища се сблъсквали всекидневно с платената любов. Една от обосновките за забраната е да се защити младежта.

Дортмундчани се надяват, че жените изцяло ще изчезнат от града, а заедно с тях и мъжете, които според мнозина са причина за нарастването на престъпността в града. И най-вече че няма да идват повече. Ръководителят на общинската служба по реда и сигурността Инго Молденхауер се изразява недвусмислено: "Би трябвало от тук до България да стигне сигнал, че при нас вече не могат да се печелят пари от улична проституция."

Според градските власти след забраната  проституцията вече не е повсеместна, а и полицията е регистрирала напоследък по-малко престъпления. И за пръв път от приемането на България в ЕС насам през последните два месеца броят на имигрантите от България не е нараснал.

Почти всички българи в Дортмунд са роми. Голяма част от тях са от Пловдив, чийто квартал „Столипиново” с неговите над 45 хиляди жители е едно от най-големите ромски гета на Балканите, отбелязват авторите на репортажа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8045 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hasan

2014.01.04 | 16:10

2
zadurjaha bulgarski cigani e po dobro zaglavie
:D

2014.01.04 | 16:10

1
"забравят" да се мият :)))))))))))))))))

Добави коментар

Водещи новини