Арестуваха нашенец за трафик на хора в Гърция

  • 05 март 2014 20:34

  • 1844
  • 1
Арестуваха нашенец за трафик на хора в Гърция
©

Български каналджия е арестуван за трафик на имигранти от Гърция за Италия. 37-годишният нашенец е прибрал за услугата 28 000 евро, На трафиканта вече е връчен обвинителен акт от прокуратурата за нелегален трафик на имигранти, съобщава Български новини.

Българинът е заловен на 20 километра от националният път Янина – Арта в южната ни съседка Гърция от полицейски служители от отдела за борба с престъпността. Освен него са задържани и 7 чуждестранни имигранти - двама сомалийски граждани, четирима сирийци и един афганистанец. Според получената информация, след проверка на камиона от затворен тип с английски регистрационни номера, в специално скривалище в него са открити бегълците.

Българинът е взел специалния си товар от Атина и е трябвало да превози пътниците си до Италия, като всеки от тях му е броил по 4 000 евро. Полицията е конфискувала камиона, както и един мобилен телефон. Арестуваните ще бъдат изправени пред районен прокурор в Янина. Разследването продължава по разкриване на съучастниците на българина.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.06 | 00:15

1
Интересно какво прави тая Турска патрулка в Гърция.

Добави коментар

Водещи новини