Отвлечен етиопски самолет кацна на летището в Женева

  • 17 февруари 2014 08:38

  • 1380
  • 0
Отвлечен етиопски самолет кацна на летището в Женева
© Getty Images/Guliver

Отвлечен самолет е кацнал на международното летище на Женева рано тази сутрин, съобщи говорител на летището за Ройтерс без повече подробности. Етиопските авиолинии заявиха, че техен самолет е бил принуден да кацне в Женева, като уточни, че всички пътници и екипажът се намират в безопасност на летището.

"Боинг-767", изпълняващ полет от Адис Абеба за Рим, по неизяснени засега обстоятелства е кацнал на женевското летище,  заяви пред ИТАР-ТАСС прессекретарят на кантоналната полиция Жан-Филип Брандт.

"Мога да потвърдя, че самолетът е кацнал около 6,00 ч. Предвид факта, че кацането не е било планирано, е била проведена специална полицейска операция. Самолетът сега се проверява", заяви той без повече подробности.

По-рано медии съобщиха, че пилотът подал сигнал за отвличане и етиопският Боинг, съпроводен от военни сачолети, бил приземен в Швейцария, но тази информация не е потвърдена официално. Самолетът на авиокомпанията "Етиопиън еърлайнс" трябвяло да  кацне на римското летище Фиумичино в 04,40 ч. местно време.

Вместо това той пристигнал на летище Куантран в 06,10 ч. според сайта на женевското международно летище, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини