Протести заради личната трагедия на един жираф

  • 13 февруари 2014 07:23

  • 2647
  • 2
Протести заради личната трагедия на един жираф
©

Убийството и публичното транжиране на жирафа Мариус в Дания събуди както много въпросителни, така и протести с искане за закриване на зоологическата градина в Копенхаген.

Под петицията с този призив в интернет вече са се подписали 62 000, а тематичната група във Facebook има 22 000 последователи, пише "Монитор".

Не че в други зоологически градини в Европа не убиват питомците си при определени обстоятелства – лондонският зоопарк например, през миналата година е пратил в отвъдното 77 свои обитатели, а сафари парк, отново във Великобритания, е умъртвил 5 свои лъва по горе-долу същите причини, с които бе обяснена екзекуцията на Мариус, но този път при наличието на не потенциални, а съвсем реални генетични промени, които се изразявали в необичайна агресивност.

Но все пак има нещо гнило в цялата история, която се разигра в Дания, защото мнозина се питат каква е нагласата на онези родители, които охотно ще заведат децата си да гледат убийството на един жираф, а след това заедно с отрочетата си с интерес наблюдават всички анатомични подробности, докато хищниците оглозгват костите, както бе съобщено на така уж обречения според правилата на Европейската асоциация на зоологическите градини обитател на скандинавския зоопарк.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2647 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Евгений

2014.03.28 | 16:12

2
Това не е лична трагедия. Това е национална трагедия с размитите разбирания за морално и аморално на датчаните. Пък и на голяма част от Западна Европа. Привет за смислените сънародници!
ogi

2014.03.28 | 16:11

1
Жестокостта към човечеството започва с жестокостта към животните. Не е за вярване! А иначе – о, ракетен огън срещу „другите”, „некултурните” „недемократичните”, „диваците”. Пореден, но ужасяващо жесток, садистичен пример на разминаване между думи и дела. Пореден драстичен пример на лицемерие и нисък морал - та животнот е било беззащитно!

Добави коментар

Водещи новини