"Копърки" изнасилили 30 жени в Брюксел

  • 12 февруари 2014 16:25

  • 3923
  • 2
"Копърки" изнасилили 30 жени в Брюксел
©

Поне 30 млади жени са били изнасилени в Брюксел от 2011 г. насам от мними шофьори на такси, съобщи местната прокуратура.

В последните години полицията е открила няколко разследвания, но след като данните бяха представени в медиите в последните дни, заваляха нови жалби. Предполага се, че извършителите са поне четирима, несвързани помежду си, но засега няма задържан. Обичайно нападенията над жените ставали, когато потърпевшите взимали такси от центъра на града вечер, след като са се забавлявали в заведение. Във всеки от случаите такситата били спирани на улицата, без да бъдат предварително повиквани по телефона. Установено е, че измамниците не са управлявали автомобили, чиито номера да съдържат букви и числа, характерни за лицензираните таксиметрови превозвачи.

Всеки път жените били отвеждани в гора в южните предградия на столицата, където шофьорите им посягали, без да използват оръжие и презерватив. Жертвите после били отвеждани до дома им, като понякога насилниците дори настоявали жените да си платят курса. Полицията откри гореща линия за събирането на още сигнали от пострадали. Съветите към жените са да викат такси от бара, в който се намират, както и да не се качват в случайно преминаващи край тях автомобили.

Информация за подобни престъпления е постъпвала в полицията в последните години след публикации в социалните мрежи, но първоначално се предполагало, че става дума за слухове.

Последвайте канала на

БТА
3923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2014.02.13 | 23:19

2
затова се замислете преди да се качите в такси
любо ангелов

2014.02.13 | 23:19

1
мен редовно си ме шибат таксиметровите,а мама я перат дападжиите,тате духа на машинистите

Добави коментар

Водещи новини