Великобритания очаква силно застудяване през почивните дни

  • 10 януари 2014 13:03

  • 1966
  • 3
Великобритания очаква силно застудяване през почивните дни
©

Великобритания очаква в събота и неделя температурите да се понижат силно и на много места да започнат снеговалежи, съобщават британски медии.

Освен това дъждът, който ще продължи в части от страната, ще постави хиляди домове на риск от нови щети, след като страната вече пострада от наводненията през изминалите седмици.

Дъждът и снегът, които се очакват в следващите дни, ще доведат до допълнително увеличаване на нивата на реките. В някои части на района Дърам времето вече се влоши.

Метеорологичната служба предупреди, че студената вълна ще дойде от Арктика, а температурите ще се понижат чувствително под средните стойности за сезона.

Междувременно агенцията за околната среда издаде 97 предупреждения за опасни наводнения и 202 предупреждения с по-ниска степен на тревога.

Рискове от нови материални щети има за графства Оксфордшир, Бъркшир и Съри, а жителите на Оксфорд бяха предупредени, че може да се наложи евакуация.

Под опасност са още Дорсет, Съмърсет, Южен Уилтшир, Хемпшир, Западен Съсекс и Мидландс.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1966 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.10 | 20:01

2
Да замръзнат и измрат , тяхната мама ! Осраха Мексиканския залив ! Сега не Гълфстрийм , а един КУР !

2014.01.10 | 20:01

3
Да не замръзват още,докато не върнат на народите всичко което са откраднали от тях!Само по малко повече студ за тях за да грипясат.

2014.01.10 | 14:32

1
Българи, не ходете там на работа.Те ви експлоатират като животни!

Добави коментар

Водещи новини